Specialist in

Mixing technology

Conische mengers

De conische mengers, ook wel bekend als de Nautamenger, is een begrip in vele industrieën vanwege de uitstekende mengkwaliteit en nauwkeurigheid, waardoor de menger inzetbaar is voor de verwerking van een breed spectrum aan poeders, korrels en pasta’s. Kenmerkend zijn het lage energieverbruik en de lage onderhoudskosten. Daarnaast zijn de conische mengers uiterst degelijk en betrouwbaar.

 
De conische menger van N.M. Heilig B.V. kent drie basisuitvoeringen:

Type PL (puntlagering)

Bij dit type conische menger is de schroef aan de onderzijde afgesteund met een punt- of bollagering. Door deze uitvoering kan N.M. Heilig kostenefficiënt mengers leveren met zeergrote inhouden tot wel 75.000 liter leveren.

heilig-conischemenger-pl

 

Type VD (vrijdragend)

Dit type conische menger is leverbaar met inhoud van 10 tot 15.000 liter en wordt gekenmerkt door het ontbreken een lagering aan de onderzijde van de mengschroef.

Grote voordelen hiervan zijn onder andere:

- Geen restproducten na lossing van droge free-flowing producten, omdat de menger is uitgerust met een uitloop aan de onderzijde.

- Geen warmteontwikkeling in het product vanwege het ontbreken van een onderlagering.

heilig-conischemenger-vd

 

Type VD2

Dit type menger is in beginsel gelijk aan het type VD, maar is uitgevoerd met 2 mengschroeven en leverbaar in de grootte vanaf 300 liter. Redenen om dit type menger op de markt te brengen zijn onder andere de zeer korte mengtijden en de geringe inbouwhoogte t.o.v. de enkelschroefsuitvoering. In combinatie met een deksel welke voorzien is van een afgeronde hoek en een vergrootte bodem waardoor er ruimte is om een groot inspectieluik te monteren, is de machine eenvoudiger te reinigen.

heilig-conischemenger-vd2