Specialist in

Mixing technology

SM Silomengers

De SM Silomenger is speciaal ontwikkeld voor het homogeniseren van goed lopende, droge stoffen van uiteenlopende korrelgroottes en stortgewichten. Deze silomenger is leverbaar vanaf 500 tot 100.000 liter.

Werkingsprincipe

Het ontwerp van de SM Silomenger is gebaseerd op het principe van het creëren van massa stromen binnen de mengsilo. De te mengen producten worden omhoog getransporteerd met behulp van een transportschroef, die is geplaatst in een centraal gemonteerde buis. Aan de bovenzijde van de buis bevindt zich een verdeelplaat, dat de opgevoerde producten verdeelt op het productoppervlak. Door het plaatsen van meerdere verdeelplaten op verschillende hoogten in de menger is het mogelijk deze menger ook te gebruiken voor kleinere charges. Met deze plaat of platen, alsmede het conische deel van de ketel, wordt een efficiënt menging bereikt.

Het mengeffect

De mengschroef transporteert het materiaal omhoog binnenin een buis, die verticaal is opgesteld in de silo. Een of meerdere verdeelplaten stort het omhoog getransporteerd materiaal gelijkmatig op het productoppervlak, doordat de complete charge zakt door de zwaartekracht.

heilig-silomenger1.jpg heilig-silomenger2.jpg